Χειμώνας

Χειμώνας

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Εύκολα σοκολατάκια

Είναι πανεύκολα και μπορούμε να τα φτιάξουμε μαζί με τα παιδάκια μας!! Το μόνο που χρειάζεται είναι να ετοιμάσουμε εμείς το πορτοκάλι γιατί χρειάζεται να πάρει πρώτα μια βράση.  

Τα υλικά που θα χρειαστούμε: φλούδες απο δύο πορτοκάλια, ζάχαρη, νερό, καρύδια (αν θέλουμε), 1 κ.σ κακάο, μπισκότα τύπου πτι-μπερ και 1 κουβερτούρα! 

Πως τα φτιάχνουμε: Έχουμε πολτοποιήσει και μετρήσει πόσα φλιτζάνια του τσαγιού βγαίνουν οι φλούδες, Όσα φλιτζάνια βγαίνουν οι φλούδες πολτοποιημένες τόσα φλιτζάνια ζάχαρη και νερό βάζουμε. (Πχ αν βγουν 1 φλιτζάνι οι φλούδες, βάζουμε 1 φλιτζάνι ζάχαρη και 1 νερό) Αυτό το ετοιμάζουμε να γίνει σαν μαρμελάδα στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει. 

Αφού κρυώσει προσθέτουμε το κακάο, τα καρύδια τριμμένα, τα μπισκότα τριμμένα και ανακατεύουμε. Αν δούμε ότι κολλάει ακόμα προσθέτουμε κι άλλα μπισκότα.  Με τα παιδιά φτιάχνουμε μπαλάκια (βγαίνουν περίπου 20 -25 ανάλογα πόσο μεγάλα τα θέλουμε) Έχουμε λιώσει κουβερτούρα και τα βουτάμε μέσα. Ένα ένα τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Επειδή στο σχολείο είναι δύσκολο να λιώσουμε κουβερτούρα μπορούμε να πάρουμε τρούφα. 

Καλή Επιτυχία!!



1 σχόλιο: