Χειμώνας

Χειμώνας

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Σαλιγκαροδρομία 🐌

 Αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα επιτραπέζιο που μας αρέσει πολύ! Υπάρχει βέβαια και στα καταστήματα απλά εμείς προσπαθήσαμε να το φτιάξουμε μόνοι μας για να παίξουμε μέχρι να το αγοράσουμε! 

https://www.public.gr/product/kids-and-toys/board-games/paidika-epitrapezia/epitrapezio-empros-mikra-saligkaria/prod8070578pp/

Ξεκινήσαμε με την δημιουργία των σαλιγκαριών από πλαστελίνη! Χρησιμοποίησαμε 6 διαφορετικά χρώματα!


Έπειτα φτιάξαμε το ζάρι! Κόψαμε το πατρόν και ζωγραφίσαμε σε κάθε πλευρά του μια, καρδούλα σε χρώματα αντίστοιχα των σαλιγκαριών! Το κόψαμε, το διπλώσαμε και κολλήσαμε ώστε να γίνει ένας κύβος ζάρι. 




Στην συνέχεια κατασκευάσαμε τον δρόμο για τον αγώνα! 
Ιδανικά θα γίνει πολύ ωραίος σε χαρτί του μέτρου ή κομμάτι από χαρτόκουτα. Επειδή όμως δεν είχαμε στο σπίτι απλά ενώσαμε χαρτιά Α4. Σχεδιάσαμε τους διαδρόμους των σαλιγκαριών και σε κάθε διάδρομο φτιάξαμε μια καρδούλα με το αντίστοιχο χρώμα του κάθε σαλιγκαριού για την αφετηρία.  Ποιο σαλιγκάρι θα φτάσει πρώτο? 



Ρίχνοντας το ζάρι φέρνουμε κάθε φορά μια χρωματιστή καρδιά. Το σαλιγκάρι με το αντίστοιχο χρώμα προχωραει ένα βήμα. Μέχρι φτάσει κάποιο πρώτο, δεύτερο, τρίτο κλπ στο τέλος. Παίζεται από 1 μέχρι και 6 παίκτες!! 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου