ευκολα μουστοκουλουρα!
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι πετιμέζι
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (περίπου 4 κ.γ)
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 κ.γ. κανέλα
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι πετιμέζι
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (περίπου 4 κ.γ)
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο
1,5 κιλό αλεύρι
Βάζουμε σε μια λεκάνη το λάδι, το πετιμέζι και τη ζάχαρη και
ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και
το χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγειρική σόδα. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Με την σφιχτή ζύμη πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° για 15-20' ανάλογα με το μέγεθος που έχουμε κάνει τα κουλουράκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου